Esittely

 

MYLLYKOSKEN LATU RY - MYLLYKOSKI - KOUVOLA

 

Tervetuloa mukaan ja yhdistyksen jäseneksi.

 

Myllykosken Latu on Myllykoskella Kouvolan kaupungissa toimiva kunto- ja terveysliikuntajärjestö, jonka toiminnan tavoitteena on tehdä tunnetuksi säännöllisen liikunnan, ulkoilun ja aktiivisen elämäntavan toteuttamisen merkitystä jokaisen ihmisen hyvinvoinnille. Yhdistys tarjoaa liikuntapalveluja ja –tapahtumia jäsenistölle sekä paikkakunnan asukkaille. Ulkona toteutettava liikunta tapahtumien ja retkien merkeissä on keskeinen osa toimintaan. Toimintaan kuuluu myös talkootyötä jota tehdään ulkoilupaikkojen ja reittien kunnostamisessa sekä liikuntapalveluiden toteuttamisessa.

 

PERUSTAMINEN

Myllykosken Latu on perustettu 16.10.1951. Jäseniä yhdistyksessä on noin 800. Yhdistyksen perustaminen tapahtui paikkakunnan retkeilijöiden ja hiihtäjien toimesta, jotka olivat innokkaita Vuokatin ja Lapin kävijöitä. Näillä retkillä heille syntyi ajatus perustaa paikkakunnalle silloiseen Sippolan kuntaan oma latuyhdistys. Yhdistyksen tavoitteena oli kuntoliikunnan ja ulkoiluharrastuksen lisääminen paikkakunnalla sekä Lapinmatkojen järjestäminen.

 

SUOMEN LATU RY

Myllykosken Ladun keskusjärjestö on Suomen Latu ry, jossa on jäseniä yli 80 000 tuhatta. Yhdistys kuuluu Kymi -Vuoksen latualueeseen ja on jäsenenä aluejärjestössä Kymenlaakson Liikunnassa.

 

TOIMINTA-AJATUS

Myllykosken Ladun toiminta-ajatus on: Ulkoilua - Liikuntaa - Virkistystä - Yhdessä - Myllykosken Latu.

 

TOIMINTAA

Toiminta ja tapahtumat ovat kaikille avoimia, mutta jäsenenä saat monia etuisuuksia. Voit hyödyntää Suomen Ladun erittäin monipuoliset jäsenedut. Voit osallistua yhdistyksen sekä Suomen Ladun, Kymenlaakson Liikunnan ja latualueen järjestö-, ohjaaja-, retkeilytaitojen ym. koulutuksiin. Saat yhdistyksen jäsentiedotteet sekä Suomen Ladun viisi kertaa vuodessa ilmestyvän korkeatasoisen retkeily- ja liikuntatietoja käsittävän Latu ja Polku -lehden. Yhdistys tarjoaa jäsenetuina vuokrattavaksi osakeviikkoja Lapista Ylläkseltä ja Kiilopäältä sekä kajakkien säilytyspaikkoja Kymijoen rannalta Vesitökeskuksen kajakkivajoista ja kajakkeja vuokrattavaksi. Toimintamme on monipuolista ja tarjontaa riittää kaikenikäisille. Monipuolisesta toiminnasta voi mainita hiihto-, latu-, kävely-, pyöräily-, polku-,  soutu- ja melontatapahtumat sekä erilaiset retket, Lapin lomaviikko, lentopalloillat, kuntosalitoiminta, kirkkovenesoudut, avantouinti, sähly, metsämörrikoulu ja Muumien hiihtokoulu sekä perheiden tapahtumat. 

 

VIESTINNÄLLISET TEEMAT: Ulkoile - Osallistu - Vaikuta

Teemat "haastavat" jäsenet sekä kaikki kansalaiset ulkoilemaan, liikumaan ja retkeilemään yhdessä sekä huolehtimaan omasta hyvinvoinnista säännöllisen ja monipuolsen liikunnan avulla.

Teemaan sisältyy retkeilyä, liikkumista sekä sosiaalista yhdessä olemista. Syomen Ladun valtakunnallisia yhdessä tapahtumia.

Toivomme jäsenistön antavan palautetta, mitä palveluja toivotaan lisättävän tai mitä jo olemassa olevista  voimme parantaa ja kehittää. Pyrimme vastuissamme ja palveluissa parhaaseen aina nöyrin mielin.

 

LAPSET, NUORET JA PERHEET

Toiminnassa on lasten hiihtokoulut, tonttupolut sekä perheretkiä ja tapahtumia. Perheille sekä eri ikäryhmille kohdennetun toiminnan lisääminen ja kehittäminen on yhtenä toiminnan tavoitteena. Tavoitetta edistääksemme koulutetaan lisää ohjaajia ja toiminnan toteuttajia.