Lapset, nuoret ja perheet

 

TULE MUKAAN PERHETOIMINTAAN!

Myllykosken ladun perhetoimikunta järjestää toimintaa lapsille ja perheille. Talvisin järjestämme Muumien hiihtokoulua. Keväisin ja syksyisin ohjelmassa ovat metsänuppus-, metsämyttys- ja metsämörrikoulut 3 - 6-vuotiaille. Joulun lähestyessä järjestämme perinteisen tonttupolun. Mutta mitä kaikkea muuta voisimmekaan tehdä...?

Tule mukaan joukkoomme ideoimaan uutta toimintaa lapsille ja perheille Myllykosken alueella! Ota yhteyttä toimikunnan puheenjohtajaan Kirsiin, sähköpostilla kirsi.sali(at)gmail.com.

 

SYKSYN METSÄMÖRRI- JA METSÄMYTTYSKOULUT TORSTAISIN 23.8. – 20.9. HAARUSKILLA

Syksyn metsämörri-, metsämyttys- ja metsänuppuskoulut 3-6 -vuotiaille alkavat torstaina 23.8. klo 18.00 - 19.15. Tapaamispaikkana on Kisatien loppupää, palloiluhallin vieressä. Muut kokoontumispäivät ovat 30.8., 6.9., 13.9. ja päätös 20.9. Koko perhe voi tulla mukaan viimeisellä kerralla päättäjäisiin! Päättäjäisissä jaetaan luonnollisesti todistukset ja merkit.

Metsämörrikoulussa lapset tutustuvat luontoon ja oppivat liikkumaan turvallisesti metsässä koulutettujen ohjaajien opastuksella. Koulussa ulkoillaan joka säällä, joten varusteet sen mukaisesti, aina saappaat jalassa ja reppu selässä. Repussa on pienet eväät ja juomista juomapullossa sekä istuinalusta. Eväinä voi olla mehua, leipiä, hedelmiä, juureksia jne. mutta ei karkkeja tai limsaa. Myös kännykät jätetään metsäretkellä kotiin tai reppuun, niin aikuisilta kuin lapsiltakin. Nuorimpien metsämyttysten (3- tai 4-vuotiaiden) mukana toivotaan olevan oma aikuinen tukena ja turvana ja mukana ihmettelemässä ja kokemassa luonnon ihmeitä. Metsämyttystoiminta antaa ideoita myös oman perheen luontoretkeilyyn! Kaikki kiinnostuneet vanhemmat saavat tulla mukaan toimintaan!

Ennakkoilmoittautumiset Kirsille (puh. iltaisin 040 535 3867 tai kirsi.sali(a)gmail.com) ma 13. – pe 17.8. välisenä aikana. Otamme mukaan noin 12 lasta molempiin ryhmiin. Metsämörrikoulun hinta on 8 euroa/lapsi, sisarukset 15 euroa.

 

TONTTUPOLKU ULKOILUMAJALLA TORSTAINA 13.12. KELLO 18.00

Perinteinen tonttupolku kokoaa perheet yhteen jälleen joulukuussa. Ulkoilumajan maastossa kiertelevän polun varrelle ovat kokoontuneet metsän eläimet ja muut tutut hahmot kertomaan kuulumisiaan ja toivottamaan hyvää joulua. Varustaudu säänmukaisella vaatetuksella sekä otsa- tai taskulampulla tai lyhdyllä. Tervetuloa!