Lapset, nuoret ja perheet

 

UNELMIEN PERHELIIKUNTAPÄIVÄ KOIVUSAARESSA TO 10.5. KELLO 12 - 15

Koko perheen tapahtumassa Koivusaaressa on tarjolla monenlaista toimintaa: lautapelejä pihaversioina, metsämörrin luontopolku, erilaisia hauskoja rastitehtäviä ja omatoimisia pihapelejä. Kaiken kruunaa perhepiknik, jolla 100:lle ensimmäiselle on tarjolla makkaraa. Omia piknik-vilttejä ja evästä saa ottaa mukaan niin paljon kuin jaksaa tuoda. Vietetään yhdessä hauska perheliikuntapäivä! Tapahtuman järjestävät Myllykosken Latu, Anjalankosken seurakunta ja Kymenlaakson sydänpiiri.

Unelmien liikuntapäivä on valtakunnallinen tapahtuma, jossa kannustetaan ihmisiä liikkumaan yhdessä ja löytämään uusia tapoja liikkua. Tapahtumapäivä on osa kansainvälistä YK:n terveysjärjestön WHO:n Move for Health -teemapäivää. 

 

TULE MUKAAN PERHETOIMINTAAN!

Myllykosken ladun perhetoimikunta järjestää toimintaa lapsille ja perheille. Talvisin järjestämme Muumien hiihtokoulua. Keväisin ja syksyisin ohjelmassa ovat metsänuppus-, metsämyttys- ja metsämörrikoulut 3 - 6-vuotiaille. Joulun lähestyessä järjestämme perinteisen tonttupolun. Mutta mitä kaikkea muuta voisimmekaan tehdä...?

Tule mukaan joukkoomme ideoimaan uutta toimintaa lapsille ja perheille Myllykosken alueella! Ota yhteyttä toimikunnan puheenjohtajaan Kirsiin, sähköpostilla kirsi.sali(at)gmail.com.

 

KEVÄÄN METSÄMÖRRI- JA METSÄMYTTYSKOULUT TORSTAISIN 12.4. – 17.5. HAARUSKILLA

Kevään metsämörri-, metsämyttys- ja metsänuppuskoulut 3-6 -vuotiaille alkavat torstaina 12.4. klo 17.30 – 19.00. Tapaamispaikkana on Kisatien loppupää, palloiluhallin vieressä. Muut kokoontumispäivät ovat 19.4., 26.4., 3.5. ja päätös 17.5. Helatorstaina 10.5. pidämme tauon. Koko perhe voi tulla mukaan viimeisellä kerralla päättäjäisiin! Päättäjäisissä jaetaan todistukset ja merkit.

Metsämörrikoulussa lapset tutustuvat luontoon ja oppivat liikkumaan turvallisesti metsässä koulutettujen ohjaajien opastuksella. Koulussa ulkoillaan joka säällä, joten varusteet sen mukaisesti, aina saappaat jalassa ja reppu selässä. Repussa on pienet eväät ja juomista juomapullossa sekä istuinalusta. Eväinä voi olla mehua, leipiä, hedelmiä, juureksia jne. mutta ei karkkeja tai limsaa. Myös kännykät jätetään metsäretkellä kotiin tai reppuun, niin aikuisilta kuin lapsiltakin.

Nuorimpien metsämyttysten (3- tai 4-vuotiaiden) mukana toivotaan olevan oma aikuinen tukena ja turvana ja mukana ihmettelemässä ja kokemassa luonnon ihmeitä. Metsämyttystoiminta antaa ideoita myös oman perheen luontoretkeilyyn! Kaikki kiinnostuneet vanhemmat saavat tulla mukaan toimintaan!

Ennakkoilmoittautumiset Kirsille (puh. iltaisin 040 535 3867 tai kirsi.sali@gmail.com) ma 2. – pe 6.4. välisenä aikana. Otamme mukaan noin 12 lasta molempiin ryhmiin. Metsämörrikoulun hinta on 8 euroa/lapsi, sisarukset 15 euroa.