Lapset, nuoret ja perheet

Terveisiä jänikseltä ja karhulta tonttupolulta!

 

TULE MUKAAN PERHETOIMINTAAN!

Myllykosken ladun perhetoimikunta järjestää toimintaa lapsille ja perheille. Talvisin järjestämme Muumien hiihtokoulua. Keväisin ja syksyisin ohjelmassa ovat metsänuppus-, metsämyttys- ja metsämörrikoulut 3 - 6-vuotiaille. Joulun lähestyessä järjestämme perinteisen tonttupolun. Mutta mitä kaikkea muuta voisimmekaan tehdä...?

Tule mukaan joukkoomme ideoimaan uutta toimintaa lapsille ja perheille Myllykosken alueella! Ota yhteyttä toimikunnan puheenjohtajaan Kirsiin, sähköpostilla kirsi.sali(at)gmail.com.

 

MUUMIHIIHTOKOULU 3 – 6 -VUOTIAILLE 2. - 10.2.

Muumihiihtokoulu järjestetään lauantaisin ja sunnuntaisin kahtena viikonloppuna Ulkoilumajalla (Hevosmäentie 88). Hiihtokoulu kokoontuu lauantaina 2.2. ja 9.2. sekä sunnuntaina 3.2. ja 10.2. kello 10 – 12.

Varustaudu säätilan mukaan, etteivät kädet ja jalat palele, emme harjoittele kilpahiihtoa. Pienimpien koululaisten mukana toivotaan olevan oma avustaja omilla suksilla. Apuohjaajiksi kouluun otetaan kaikki kiinnostuneet!

Pakkasraja on -10 astetta. Ilmoittautumiset Kirsille, puh. iltaisin 040 535 3867 tai kirsi.sali (a) gmail.com ma 21. – to 31.1. välisenä aikana. Hiihtokoulun hinta on 10 euroa/lapsi, 17 euroa/sisarukset.

 

KEVÄÄN METSÄMÖRRI- JA METSÄMYTTYSKOULUT TORSTAISIN 18.4. – 23.5. HAARUSKILLA

Kevään metsämörri-, metsämyttys- ja metsänuppuskoulut 3-6 -vuotiaille alkavat torstaina 18.4. klo 17.30 – 19.00. Tapaamispaikkana on Kisatien loppupää, palloiluhallin vieressä. Muut kokoontumispäivät ovat 25.4., 2.5., 9.5., 16.5. ja päätös 23.5. Koko perhe voi tulla mukaan viimeisellä kerralla päättäjäisiin! Päättäjäisissä jaetaan todistukset ja merkit.

Metsämörrikoulussa lapset tutustuvat luontoon ja oppivat liikkumaan turvallisesti metsässä koulutettujen ohjaajien opastuksella. Koulussa ulkoillaan joka säällä, joten varusteet sen mukaisesti, aina saappaat jalassa ja reppu selässä. Repussa on pienet eväät ja juomista juomapullossa sekä istuinalusta. Eväinä voi olla mehua, leipiä, hedelmiä, juureksia jne. mutta ei karkkeja tai limsaa. Myös kännykät jätetään metsäretkellä kotiin tai reppuun, niin aikuisilta kuin lapsiltakin.

Nuorimpien metsämyttysten (3- tai 4-vuotiaiden) mukana toivotaan olevan oma aikuinen tukena ja turvana ja mukana ihmettelemässä ja kokemassa luonnon ihmeitä. Metsämyttystoiminta antaa ideoita myös oman perheen luontoretkeilyyn! Kaikki kiinnostuneet vanhemmat saavat tulla mukaan toimintaan!

Ennakkoilmoittautumiset Kirsille (puh. iltaisin 040 535 3867 tai kirsi.sali (a) gmail.com) ma 8. – ke 17.4. välisenä aikana. Otamme mukaan noin 12 lasta molempiin ryhmiin. Metsämörrikoulun hinta on 10 euroa/lapsi, sisarukset 17 euroa.

 

UNELMIEN LIIKUNTAPÄIVÄ KOIVUSAARESSA LA 11.5. KELLO 12 - 15

Unelmien liikuntapäivä on valtakunnallinen tapahtuma, jossa kannustetaan ihmisiä liikkumaan yhdessä ja löytämään uusia tapoja liikkua. Tapahtumapäivä on osa kansainvälistä YK:n terveysjärjestön WHO:n Move for Health -teemapäivää. Perhetoimikunta järjestää pop up-tapahtuman perheliikuntateemalla ja kannustaa kaikkia perheitä mukaan! Tapahtumassa pelataan erilaisia pelejä, tutustutaan erilaisiin liikuntamuotoihin ja pidetään piknik luonnon helmassa. Seuraa ilmoittelua, tarkempaa tietoa luvassa kevään koittaessa!